- OUDERS -

Medezeggenschapsraad (MR)

De MR behartigt de belangen van ouders, leerlingen en leerkrachten en heeft de bevoegdheid om alle schoolse zaken te bespreken. De MR van basisschool Ludgerus bestaat uit twee ouders (Martijn en Kim) en twee leden (Lizzy en Riëlle) van het schoolteam. De MR kan voorstellen doen en standpunt kenbaar maken aan bijvoorbeeld de directeur of aan het bestuur van de stichting. Voor bepaalde zaken heeft het bestuur of de directie instemming of advies van de MR nodig. In de nieuwsbrief voorafgaand aan een vergadering staan alle punten waarover die maand wordt vergaderd.

Data vergadering MR:
  • 13 oktober 2022
  • 24 november 2022
  • 9 februari 2023
  • 13 april 2023
  • 22 juni 2023
Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties voor de MR, neemt u dan contact met ons op. U kunt dit doen via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bent ook van harte welkom om een vergadering als toehoorder bij te wonen.
Graag vooraf aanmelden per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderraad (OR)

De ouderraad van basisschool Ludgerus is een gekozen afvaardiging van ouders die betrokken worden bij het organiseren van verschillende activiteiten. Deze acht leden worden gekozen door de ouders tijdens de algemene jaarvergadering. De taken van de ouderraad zijn onder meer: het team helpen bij de uitvoering van de vele diverse (buiten)schoolse activiteiten zoals vieringen van sinterklaas, Kerst, carnaval, Pasen en spelletjesdag. Tevens verleent de ouderraad hulp bij karweitjes op school. Denk aan het verven van speel- en klimrekken en reparaties aan speelgoed en meubilair. Wij vragen als school een vrijwillige ouderbijdrage voor activiteiten die buiten het normale lesprogramma vallen. Meer gegevens vindt u in de schoolgids.

Schooloudercontact

Ouderportaal Social Schools
Wij werken met Social Schools. Social Schools is een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het?
De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen.

Afgesloten omgeving
Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.