"Met mekare, veur mekare!"

Met mekare veur mekare! Deze lokale slogan zegt alles, ook over ons onderwijs. Het staat voor: iedereen is gelijk, maar niet hetzelfde. Groot en klein maken er met elkaar een goede en plezierige leertijd van.

Wat maakt ons eigen
en onderscheidend?

Hieronder 8 redenen om voor ons te kiezen:

• Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat wij heel veel aandacht hebben voor elk kind.
  • Wij zetten sterk in op: waar zijn de kinderen goed in? Het is niet belangrijk of een kind een 7 of 9 haalt, wel of het kind op zijn of haar niveau groeit en stappen maakt.
  • De kinderen werken met een digitaal portfolio. Op deze manier volgen zij op een digitale manier wat hun groei is. Waar zijn de kinderen trots op en waar kunnen ze nog aan werken? Dit digiportfolio is inzichtelijk voor de kinderen, ouders én leraren.
  • Alle kinderen hebben hun eigen taal-, reken- en spellingsdossier. Na een toets kijken wij naar: welke doelen zijn behaald en welke doelen worden als lastig ervaren?
  • Als enige school in Groenlo kiezen wij – vooral in deze digitale tijd – bewust voor het blokschrift in plaats van het verbonden schrift. In groep 8 laten mogen de kinderen zelf bepalen welk schrift hun voorkeur heeft.
  • Wij werken met en in kleine groepjes aan instructietafels. Bij ons bovendien geen vaste werkplekken. Vanaf groep 4 mogen kinderen zelf kiezen waar ze willen werken.
  • Wij zijn voorstander van ‘Bewegen in het water’. Onze kinderen worden opgehaald met een treintje om naar de zwemles te worden gebracht. Beweging is bepalend.
  • De ouderbetrokkenheid is bij ons heel erg groot. Ouders willen bij ons maar wat graag helpen met bijvoorbeeld het overblijven en met het lezen.
Peuterspeelzaal
Klein Duimpje

Een belangrijke toevoeging op onze groepen 1 t/m 8, is peuterspeelzaal Klein Duimpje. Klein Duimpje heeft de beschikking over een eigen ruimte in ons pand en maakt tevens gebruik van de gedeelde buitenruimte en speelruimte. De peuterspeelzaal biedt onderdak aan 1 groep.